TA-DAA! Vi har ett badrum! 🛀 đŸŸđŸ·đŸ™Œ

toavagg-img_14751
VĂ„r variant av avantgarde

Det har inte gÄtt sÄ fort, men mycket har hÀnt sen kaklet lossnade frÄn badrumsvÀggarna. Efter en tid med ganska avantgardistiska badrumsvÀggar, via en period MED hantverkare, men UTAN bÄde vatten och avlopp har vi nu ett fungerande badrum!

Slut pĂ„ den pĂ„tvingade, alltför intima relationen med vĂ„r gamla toastol – med vilken jag ibland motvilligt umgĂ„tts kind-mot-lock, nĂ€r jag som en annan gynekolog trevat i blindo efter rören bakom, för att komma Ă„t att göra rent dĂ€r Ă„tminstone NÅN gĂ„ng dĂ„ och dĂ„. (Vem planerar badrum? Inte den som stĂ€dar dem i alla fall.)

toa-img_15412HĂ€r Ă€r han, min nya kĂ€rlek. Golvet avtorkas med ett snabbt svep över HELA golvet – Ă€ven under toan! Det trodde man inte, i ungdomens dar, att man nĂ„n gĂ„ng skulle lĂ€ngta efter att stĂ€da badrummet.

NĂ€r vi plockade ur skĂ„pen insĂ„g vi hur mycket urgammalt jox som fĂ„r plats i djupa skĂ„p… LĂ€ngst in dolde sig gammal medicin, som vi inte visste att vi hade. Numera har vi tre (3) febertermometrar, som lĂ„g pĂ„ olika stĂ€llen, utan att vi nĂ„nsin mindes var. StĂ€dgrejorna gĂ„r kanske att anvĂ€nda fortfarande. De gamla klinkerfogarna var ju o-snygga. Nu hittar jag flera sorters fogrengöring – samtliga oanvĂ€nda. Om nĂ„gon undrar: I sĂ„na hĂ€r fall Ă€r det INTE tanken som rĂ€knas – fogarna blev inte ett dugg renare för att vi köpt rengöring… 😩

SĂ„ nĂ€r vi nu köpte ny inredning blev det GRUNDA skĂ„p och utdragslĂ„dor under tvĂ€ttstĂ€llet. Det satte hantverkarna upp, liksom vĂ„rt alldeles nya Ă„ldringshandtag. (Det visade sig nĂ€mligen att maken hittills helt djĂ€rvt hivat sig upp frĂ„n badet med hjĂ€lp av handdukshĂ€ngaren. Vilket hade gĂ„tt bra – hittills.) JĂ€ttespegeln, duschen och duschvĂ€ggen fick vi ocksĂ„ hjĂ€lp med. Men det som skulle limmas upp kĂ€ndes lite som “kan sjĂ€lv”. Fast först mĂ„ste man förstĂ„s ta sig in i förpackningarna. Minns att jag sett en liten instruktionsfilm om hur man EGENTLIGEN ska öppna de dĂ€r smĂ„paketen med sockerbitar (som kanske inte finns lĂ€ngre). Det kĂ€ndes sĂ„ enkelt och varför-tĂ€nkte-jag-inte-pĂ„-det? SĂ„na filmer lĂ€ngtar jag alltid efter nĂ€r jag med hjĂ€lp av naglar, tĂ€nder, knivar och saxar lĂ„ngsamt gnager mig in i plastförpackningar, nu till handdukshĂ€ngare av olika slag.

Maken fick i alla fall en framgĂ„ngsupplevelse: I den 9 punkter lĂ„nga instruktionen (givetvis skriven med myrskrift) om hur man limmar upp handdukshĂ€ngare stod att man efter specialrengöring av vĂ€ggen skulle torka med luddfritt material, “exempelvis kaffefilter”. Det var mĂ„nga Ă„r sen vi anvĂ€nde sĂ„na, men en som aldrig kastar nĂ„nting frivilligt frambar nu i triumf sitt sparade filter.  😀 Och nu sitter hĂ€ngarna uppe,  förhoppningsvis permanent.

Sen Ă„terstod bara att montera ihop vĂ„r nya sopskyffel, och det har jag ju gjort mĂ„nga gĂ„nger tidigare, sĂ„ det borde inte vara nĂ„got problem… Till slut fick vi gĂ„ tillbaks till affĂ€ren och fĂ„ muskelhjĂ€lp. SĂ„ nu kan vi kasta den gamla, som Ă„ldrats nĂ„got genom att fĂ„ tjĂ€nstgöra som byggsop.

badrummet-img_15571Som kronan pÄ verket flyttade FÄgel BlÄ frÄn Skagen in i sitt nya, fÀrgmatchade hem, och verkar godkÀnna det hela. (SÀrskilt den blÄ glasmosaiken i duschnischen, tror jag.)

Slutligen kom maken med vin och levande ljus och vi hade liten privat invigningsfest. Inte för att jag tror att vi kommer att mysa med levande ljus sĂ€rskilt ofta just dĂ€r – vĂ„rt kompakta badrum har noll SPA-feeling, om jag sĂ€ger sĂ„. Men glaset glittrar fint Ă€ven i lampjus.

Och sĂ„ tar det plats pĂ„ det som annars riskerar bli avstĂ€llningsyta. Och en sak har jag (Ă„terigen!) lĂ€rt mig under resans gĂ„ng: ju mer plats man har, desto mer grejer sparar man. Utan att man ens vet om det…

duschotoanamnlos

11 reaktioner pĂ„ ”TA-DAA! Vi har ett badrum! 🛀 đŸŸđŸ·đŸ™Œ

LĂ€mna en kommentar

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.